Υλικά
για 55 κομμάτια
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- λίγο αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα με το χέρι
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους κουραμπιέδες μπουκίτσες ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο Lurpak μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10-15 λεπτά, να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια κουτάλα, για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
- Ρίχνουμε και τα καβουρδισμένο αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια 15 γρ. το καθένα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά.
- Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τέτη Βασιλείου