Υλικά

για 15 σφολιατίνια

  • 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμα
  • 250 γρ. ζαμπόν σε φέτες
  • 200 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό
  • 150 γρ. Arla Havarti σε φέτες
  • σπόροι ροδιού για διακόσμηση
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αλμυρά σφολιατίνια - έλατο με ζαμπόν και τυρί ξεπαγώνουμε τη ζύμη, αφήνοντάς την αρχικά στη συντήρηση και μετά 5 λεπτά εκτός ψυγείου.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας με το νάιλον της συσκευασίας από κάτω του.
  3. Το ισιώνουμε, ρολάροντας απαλά πάνω του τον πλάστη και αφού το αλείψουμε με αυγό, το πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη Arla Mozzarella. Σκεπάζουμε με φέτες ζαμπόν, τοποθετώντας τη μια δίπλα στην άλλη.
  4. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, το ισιώνουμε πάνω στο νάιλον της συσκευασίας του και το αναποδογυρίζουμε πάνω από το ζαμπόν. Ξεκολλάμε το πάνω νάιλον και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει η ζύμη.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από τη μικρή πλευρά της ζύμης λωρίδες πάχους 2 εκ. και στη συνέχεια, πιάνουμε την κάθε λωρίδα στο χέρι και την κάνουμε ζικ ζακ, φτιάχνοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο που θα θυμίζει έλατο. Ξεκινάμε δημιουργώντας την κάτω μεγάλη πλευρά του τριγώνου και καταλήγουμε σε μια κορυφή.
  6. Περνάμε το κάθε τρίγωνο ζύμης σε καλαμάκι για σουβλάκια, αραιώνοντας πάνω του τη ζύμη, γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
  7. Τοποθετούμε τα καλαμάκια με τα έλατα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Σερβίρουμε τα σφολιατίνια ζεστά ή χλιαρά μαζί με το καλαμάκι πάνω σε πλατό. Με μικρά κουπ - πατ σε σχήμα αστεριού κόβουμε από τις φέτες του Arla Havarti αστεράκια και διακοσμούμε τα ελατάκια μας. Προσθέτουμε πάνω στα ελατάκια και σποράκια ροδιού εδώ κι εκεί σαν μπάλες.