Υλικά
- 2 λαβράκια περίπου 250-300 γρ. το καθένα
- 2 λεμόνια κομμένο σε ροδέλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για το λαδολέμονο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγο αλάτι
Ασύρτικο με αρώματα λεμονιού, lime και κίτρου, έντονο ορυκτό χαρακτήρα, υψηλή οξύτητα και πολυπλοκότητα. Η πρόταση του WSPC: Santorini Familia Hatzidakis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το λεμονάτο λαβράκι στο φούρνο καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 1 ταψάκι που να χωράει τα ψάρια.
- Χαράζουμε εγκοπές στην επιφάνειά τους και μπήγουμε σε καθεμιά από 1 φέτα λεμόνι, κομμένη στη μέση. Αν περισσέψει λεμόνι, το στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε πάνω τα ψάρια.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Για να ετοιμάσουμε το λαδολέμονο, βάζουμε όλα τα υλικά σε βαζάκι με καπάκι και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε τα ψάρια συνοδεύοντας με το λαδολέμονο.
Με την ίδια συνταγή μπορούμε να ψήσουμε οποιοδήποτε ψάρι.
Ελένη Ψυχούλη