Υλικά
  • 2 λαβράκια περίπου 250-300 γρ. το καθένα
  • 2 λεμόνια κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το λαδολέμονο 

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • λίγο αλάτι

Ασύρτικο με αρώματα λεμονιού, lime και κίτρου, έντονο ορυκτό χαρακτήρα, υψηλή οξύτητα και πολυπλοκότητα. Η πρόταση του WSPC: Santorini Familia Hatzidakis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το λεμονάτο λαβράκι στο φούρνο καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 1 ταψάκι που να χωράει τα ψάρια.
  4. Χαράζουμε εγκοπές στην επιφάνειά τους και μπήγουμε σε καθεμιά από 1 φέτα λεμόνι, κομμένη στη μέση. Αν περισσέψει λεμόνι, το στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε πάνω τα ψάρια.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  6. Για να ετοιμάσουμε το λαδολέμονο, βάζουμε όλα τα υλικά σε βαζάκι με καπάκι και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Σερβίρουμε τα ψάρια συνοδεύοντας με το λαδολέμονο.

Με την ίδια συνταγή μπορούμε να ψήσουμε οποιοδήποτε ψάρι.