Το τυρί και το ψάρι μπορεί να είναι αμφιλεγόμενος συνδυασμός, αλλά υπάρχει απόδειξη ότι αυτά τα δύο μπορούν να ταιριάξουν: το tuna melt. Και αυτή η quesadilla είναι μια εκδοχή αυτής της επιτυχημένης συνταγής, που μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν θέλουμε ένα χορταστικό σνακ ή ακόμη και ένα γρήγορο βραδινό.
Για να τη φτιάξουμε, ξεκινάμε με μερικές κονσέρβες τόνου και στη συνέχεια προσθέτουμε φρέσκα λαχανικά: ψιλοκομμένο σέλινο, τριμμένο καρότο, κρεμμύδι και κόλιανδρο. Τέλος, βάζουμε και λίγο χυμό lime και τριμμένο τυρί και η γέμιση είναι έτοιμη.
Βάζουμε τη γέμιση σε τορτίγιες ολικής αλέσεως, προσθέτουμε από πάνω μια χούφτα baby σπανάκι, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και οι τορτίγιες να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα. Σερβίρονται ιδανικά με φέτες αβοκάντο και 1 κουταλιά γιαούρτι ή sour cream.
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- ½ φλ. γκούντα τριμμένο
- 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μικρό, τριμμένο
- ¼ φλ. κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο (τα φύλλα μόνο)
- χυμό από 1 lime
- 4 τορτίγιες ολικής άλεσης, μεγάλες
- 2 φλ. σπανάκι baby
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- ⅓ φλ. γιαούρτι ή sour cream
- φέτες lime
Verdejo από την Ισπανία, με αρώματα αχλαδιού, μήλου και νύξεις φρέσκων βοτάνων! Η πρόταση του WSPC: Verdejo Bodegas Ramon Bilbao
- Για τις quesadillas (κεσαντίγιας) με τονοσαλάτα σουρώνουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μπολ με το τυρί, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, τον κόλιανδρο, τον χυμό lime και ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε μία τορτίγια και στη μισή επιφάνειά της απλώνουμε το ¼ της γέμισης.
- Βάζουμε από πάνω ½ φλ. φύλλα baby σπανάκι και κλείνουμε την τορτίγια σε μισοφέγγαρο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις άλλες τρεις τορτίγιες.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα 2 από τις quesadillas. Τις πιέζουμε από πάνω με σπάτουλα και τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί.
- Μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να ψήσουμε και τις άλλες 2 τορτίγιες, προσθέτοντας στο τηγάνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις ζεστές quesadillas σε τρίγωνα και τις σερβίρουμε συνοδεύοντας με φέτες αβοκάντο, γιαούρτι ή sour cream και φετούλες lime. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια καυτερή sauce ή ψιλοκομμένη ντομάτα.