Το μυστικό για επιτυχημένη, σπιτική sour cream είναι να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος και γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, ώστε να έχει τη σωστή σύσταση και η υφή της να θυμίζει γιαούρτι. Τώρα όσον αφορά στο τρίτο υλικό, το λεμόνι, αν θέλεις μπορείς να το αντικαταστήσεις με ξύδι. Το αλάτι είναι προαιρετικό, ωστόσο αν θέλεις να δώσεις περισσότερη γεύση μπορείς να προσθέσεις σκόρδο ή κρεμμύδι σε σκόνη.

Αν θέλεις και μία πρόταση σερβιρίσματος, να σου πούμε ότι μπορείς να βάλεις sour cream πάνω σε  ζεστή, ψητή πατάτα με λίγο λιωμένο τσένταρ και μπέικον και θα έχεις το πιο τέλειο σνακ.

Sour cream

Υλικά

για 1 βάζο

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σπιτική sour cream με 3 υλικά βάζουμε σε ένα βάζο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  2. Σκεπάζουμε το βάζο με χαρτί κουζίνας, για να κυκλοφορεί ο αέρας και να γίνει η ζύμωση της κρέμας και το «ασφαλίζουμε» με ένα λαστιχάκι.
  3. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 24 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Μετά από 24 ώρες κλείνουμε το βάζο με καπάκι και διατηρούμε τη sour cream στο ψυγείο. Θα μείνει φρέσκια για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.