Υλικά

για 2 μεγάλες κεσαντίγιας

  • 4 τορτίγιες, καλαμποκιού ή σιταριού
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο (τσένταρ, γκούντα, μοτσαρέλα ή μείγμα)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
  • ½ φλ. καλαμπόκι από κονσέρβα, στραγγισμένο

Για τη σάλτσα

  • ½ φλ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα ή κονσέρβα
  • 1 ντομάτα μικρή, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • 1 κ.γ. χυμό lime ή λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Sauvignon Blanc με αρώματα τροπικών φρούτων, εσπεριδοειδών και λευκών άνθεων, με ένταση και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Epops Sauvignon Blanc Κτήμα Χατζηγεωργίου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις κεσαντίγιας με τυρί και λαχανικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλουμε, πατάμε ελαφρώς τα φασόλια με πιρούνι για να έχει πιο πηχτή υφή η σάλτσα.
  2. Παίρνουμε μία τορτίγια και απλώνουμε πάνω τη μισή ποσότητα από το τυρί, τις πιπεριές και το καλαμπόκι. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο περιμετρικά για να μην ξεχειλίσουν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μία τορτίγια και αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις άλλες δύο τορτίγιες.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, ψήνουμε τις quesadillas μία-μία και για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν οι τορτίγιες και να λιώσει το τυρί.
  4. Μεταφέρουμε σε πιάτο, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στο πλάι.

Αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγη πιπεριά jalapeño (χαλαπένιο) ή μπούκοβο.