Υλικά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ ή χωριάτικο λεπτοκομμένο
- 4 φέτες ζαμπόν
- 4 φέτες τυρί που λιώνει εύκολα (π.χ. γραβιέρα, έμενταλ, τσένταρ)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγη μουστάρδα ή μπεσαμέλ (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κλασικό τοστ με ζαμπόν και τυρί βουτυρώνουμε ελαφρά την εξωτερική πλευρά κάθε φέτας ψωμιού.
- Πάνω στις μισές φέτες ψωμιού βάζουμε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
- Απλώνουμε λίγη μουστάρδα ή μπεσαμέλ στις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και κλείνουμε τα τοστ.
- Τα ψήνουμε σε τοστιέρα ή τηγάνι, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσό χρώμα το ψωμί. Αν χρησιμοποιήσουμε τηγάνι, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Αμαρυλλίς Τσέγκου