
Καλέστε φίλους στο σπίτι, επιλέξτε τα συνοδευτικά της επιλογής σας και ετοιμάστε μια βραδιά γεμάτη απόλαυση, με τη σπιτική εκδοχή του διάσημου street food.
Υλικά
Για τα ψωμάκια μπριος
- 375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 5 γρ. μαγιά ξηρή
- 90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 κρόκους από μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 1 κρόκο για την επάλειψη
- 40 γρ. νερό χλιαρό
- 40 γρ. γάλα χλιαρό
- 30 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. γάλα, για την επάλειψη
Για τα hot dogs
- 9 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι τηγανητό
- λάχανο κομμένο
- πίκλες
- μουστάρδα
- κέτσαπ
- μαγιονέζα
- BBQ sauce
Ροζέα, αφρώδες Κρασί από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο (98%) και Λημνιώνα (2%), με αρώματα φρούτων όπως φράουλα και βατόμουρο, εντυπωσιακή δομή, με τονισμένη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρότασή μας: Brut Rose - Domaine Karanika
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Φτιάχνουμε τα ψωμάκια
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 5 κ.σ. από το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 15'.
- Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι. Με το εξάρτημα του γάντζου ξεκινάμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε τους 2 κρόκους, έναν-έναν περιμένοντας να ενσωματωθεί ο πρώτος στη ζύμη πριν ρίξουμε τον δεύτερο.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6-8', σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό σημείο. - Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 ίσα κομμάτια και πλάθουμε μακρόστενα ψωμάκια, τα οποία τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε τα ψωμάκια για 20' σε ζεστό σημείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο όπως 180οC, στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο με 2 κ.σ. γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια.
Ψήνουμε τα μπριος στο φούρνο για 20-22'.
Για τα hot dogs
- Ψήνουμε τα λουκάνικα και ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση.
- Σερβίρουμε τα hot dogs με όλα τους τα συνοδευτικά και αφήνουμε να συνθέσει ο καθένας το hot dog του όπως το προτιμάει.
Με την ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε και σπιτικά ψωμάκια για burgers.
Εκτός από λουκάνικα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξεψαχνισμένο χοιρινό ή κοτόπουλο.