Καλέστε φίλους στο σπίτι, επιλέξτε τα συνοδευτικά της επιλογής σας και ετοιμάστε μια βραδιά γεμάτη απόλαυση, με τη σπιτική εκδοχή του διάσημου street food.

Υλικά

Για τα ψωμάκια μπριος

  • 375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 1 κρόκο για την επάλειψη
  • 40 γρ. νερό χλιαρό
  • 40 γρ. γάλα χλιαρό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. γάλα, για την επάλειψη

Για τα hot dogs

  • 9 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι τηγανητό
  • λάχανο κομμένο
  • πίκλες
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ
  • μαγιονέζα
  • BBQ sauce

Ροζέα, αφρώδες Κρασί από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο (98%) και Λημνιώνα (2%), με αρώματα φρούτων όπως φράουλα και βατόμουρο, εντυπωσιακή δομή, με τονισμένη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρότασή μας: Brut Rose - Domaine Karanika

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Φτιάχνουμε τα ψωμάκια

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 5 κ.σ. από το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 15'.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι. Με το εξάρτημα του γάντζου ξεκινάμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους, έναν-έναν περιμένοντας να ενσωματωθεί ο πρώτος στη ζύμη πριν ρίξουμε τον δεύτερο.
    Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6-8', σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό σημείο.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 ίσα κομμάτια και πλάθουμε μακρόστενα ψωμάκια, τα οποία τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε τα ψωμάκια για 20' σε ζεστό σημείο.
  5. Προθερμαίνουμε  το φούρνο όπως 180οC, στις αντιστάσεις.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο με 2 κ.σ. γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια.
    Ψήνουμε τα μπριος στο φούρνο για 20-22'.

Για τα hot dogs

  1. Ψήνουμε τα λουκάνικα και ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  2. Σερβίρουμε τα hot dogs με όλα τους τα συνοδευτικά και αφήνουμε να συνθέσει ο καθένας το hot dog του όπως το προτιμάει.

Με την ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε και σπιτικά ψωμάκια για burgers.

Εκτός από λουκάνικα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξεψαχνισμένο χοιρινό ή κοτόπουλο.