Υλικά
  • 4 φιλέτα σολομού, περίπου 150-180 γρ. το καθένα
  • 60 ml μούστο
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι ή γιαπωνέζικο ρύζι
  • 200 γρ. φασολάκια, στον ατμό ή βραστά
  • φρέσκα μυρωδικά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Sauvignon Blanc με αρωματική πολυπλοκότητα, ένταση, πλούσια δομή και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Greywacke Wild Sauvignon Blanc

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σολομό τεριγιάκι με μούστο ανακατεύουμε σε μικρό μπολ μούστο, σόγια, ξύδι, σκόρδο και τζίντζερ. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό ή βαρύ τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε με την πέτσα προς τα κάτω στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Γυρίζουμε και σοτάρουμε άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνουμε να σιγοβράσει 3-5 λεπτά, περιχύνοντας με ένα κουτάλι τα φιλέτα με τη σάλτσα ώστε να γλασαριστούν. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  4. Σερβίρουμε τα φιλέτα με ρύζι και φασολάκια στον ατμό ή βραστά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.
  • Καλό είναι να μην παραψήσουμε τον σολομό. Πρέπει να μείνει λίγο ροζ στο κέντρο.
  • Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να μαρινάρουμε τον σολομό 10-15 λεπτά πριν το σοτάρισμα.