
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού, περίπου 150-180 γρ. το καθένα
- 60 ml μούστο
- 3 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι ή γιαπωνέζικο ρύζι
- 200 γρ. φασολάκια, στον ατμό ή βραστά
- φρέσκα μυρωδικά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Sauvignon Blanc με αρωματική πολυπλοκότητα, ένταση, πλούσια δομή και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Greywacke Wild Sauvignon Blanc
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σολομό τεριγιάκι με μούστο ανακατεύουμε σε μικρό μπολ μούστο, σόγια, ξύδι, σκόρδο και τζίντζερ. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό ή βαρύ τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε με την πέτσα προς τα κάτω στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Γυρίζουμε και σοτάρουμε άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνουμε να σιγοβράσει 3-5 λεπτά, περιχύνοντας με ένα κουτάλι τα φιλέτα με τη σάλτσα ώστε να γλασαριστούν. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα με ρύζι και φασολάκια στον ατμό ή βραστά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.
- Καλό είναι να μην παραψήσουμε τον σολομό. Πρέπει να μείνει λίγο ροζ στο κέντρο.
- Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να μαρινάρουμε τον σολομό 10-15 λεπτά πριν το σοτάρισμα.