Υλικά
  • 150 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
  • 10-12 ελιές πράσινες, αποπυρηνωμένες
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή 
  • ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή

Βlend Ξινόμαυρου και Syrah, με πλούσια αρωματική έκφραση, ισορροπημένο στόμα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταη του WSPC: Σκαντζόχοιρος Ροζέ Κτήμα Άλφα
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη φέτα ψητή με πράσινες ελιές, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Έπειτα απλώνουμε τις ελιές σε σαγανάκι και τοποθετούμε από πάνω τη φέτα.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την πάπρικα της επιλογής μας. 
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
  5. Ξεσκεπάζουμε και σερβίρουμε αμέσως, μαζί με το σκεύος ψησίματος. Προσέχουμε πολύ γιατί καίει και συνοδεύουμε τη φέτα μας με καλό ψωμί και το ποτό της επιλογής μας.