
Υλικά
- 150 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
- 10-12 ελιές πράσινες, αποπυρηνωμένες
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή
Βlend Ξινόμαυρου και Syrah, με πλούσια αρωματική έκφραση, ισορροπημένο στόμα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταη του WSPC: Σκαντζόχοιρος Ροζέ Κτήμα Άλφα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη φέτα ψητή με πράσινες ελιές, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Έπειτα απλώνουμε τις ελιές σε σαγανάκι και τοποθετούμε από πάνω τη φέτα.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την πάπρικα της επιλογής μας.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
- Ξεσκεπάζουμε και σερβίρουμε αμέσως, μαζί με το σκεύος ψησίματος. Προσέχουμε πολύ γιατί καίει και συνοδεύουμε τη φέτα μας με καλό ψωμί και το ποτό της επιλογής μας.