Οι κολοκυθοανθοί είναι πολύ ευαίσθητοι, γι' αυτό χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πλύσιμο και στο καθάρισμά τους. Στις περισσότερες συνταγές αφαιρείται ο στήμονας, ωστόσο αν νιώθουμε ότι έτσι μπορεί να σπάσει ο κολοκυθοανθός, μπορούμε και να παραλείψουμε αυτό το βήμα και να τον αφήσουμε.

Κολοκυθοανθοί

Προσοχή όμως χρειάζεται και στο τηγάνισμα, καθώς θα πρέπει να τους προσθέσουμε σιγά - σιγά, για να μην πέσει η θερμοκρασία από το καυτό λάδι, ενώ 2 λεπτά τηγάνισμα αρκούν για να είναι έτοιμος ο κολοκυθοανθός.

Υλικά

για 12 κομμάτια

  • 12 κολοκυθοανθοί
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¾ φλ. μπίρα

Για το σερβίρισμα

  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 8 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Λευκό, Μοσχάτο Σπίνας με αρώματα λουλουδιών και φρούτων αλλά και νύξεις φυτικότητας προσθέτουν πολυπλοκότητα σε ένα σύνολο γεμάτο φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Μοσχάτο Σπίνας - Οινοποιείο Στραταριδάκη
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους τηγανητούς κολοκυθοανθούς γεμιστούς με φέτα πλένουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  3. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε με πολλή προσοχή τους κολοκυθοανθούς και στρίβουμε όσο μπορούμε τις άκρες τους για να κλείσουν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι.
  5. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε ένα-ένα τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  6. Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το δυόσμο και το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τους κολοκυθοανθούς σε πιατέλα συνοδεύοντας με το γιαούρτι.