Σαλάτα Waldorf

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • ½ ραντίτσιο λεπτοκομμένο
  • 1 μικρό μαρούλι λεπτοκομμένο
  • 4 κλωνάρια σέλερι, κομμένα λοξά
  • 1 φλ. σταφύλια κόκκινα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 1 μήλο πράσινο, μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ⅓ φλ. πεκάν
  • λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. μηλίτη ή νερό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα με κόκκους
  • ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις μπρουσκέτες 

  • 4-8 φέτες από μπαγκέτα κομμένες λοξά
  • 100 γρ. μπρι, κομμένο σε φέτες, παγωμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα Waldorf με dressing μηλίτη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού και τα πεκάν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ψωμί.
  3. Αφαιρούμε το ψωμί από το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πεκάν για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.
  4. Βγάζουμε τα πεκάν από το ταψί, βάζουμε πάλι το φρυγανισμένο ψωμί και επάνω σε κάθε φέτα τοποθετούμε από ένα κομμάτι μπρι. Ψήνουμε τις μπρουσκέτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
  5. Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά της βινεγκρέτ και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
  6. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το ραντίτσιο, το μαρούλι, το σέλερι, και τα σταφύλια. Ψιλοκόβουμε τα πεκάν και τα βάζουμε πάνω από τα λαχανικά, προσθέτουμε το μήλο και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
  7. Γαρνίρουμε με τις μπρουσκέτες και μαϊντανό και σερβίρουμε.