Υλικά
Για τη σαλάτα
- ½ ραντίτσιο λεπτοκομμένο
- 1 μικρό μαρούλι λεπτοκομμένο
- 4 κλωνάρια σέλερι, κομμένα λοξά
- 1 φλ. σταφύλια κόκκινα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
- 1 μήλο πράσινο, μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ⅓ φλ. πεκάν
- λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 2 κ.σ. μηλίτη ή νερό
- 1 κ.γ. μουστάρδα με κόκκους
- ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις μπρουσκέτες
- 4-8 φέτες από μπαγκέτα κομμένες λοξά
- 100 γρ. μπρι, κομμένο σε φέτες, παγωμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα Waldorf με dressing μηλίτη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού και τα πεκάν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ψωμί.
- Αφαιρούμε το ψωμί από το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πεκάν για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.
- Βγάζουμε τα πεκάν από το ταψί, βάζουμε πάλι το φρυγανισμένο ψωμί και επάνω σε κάθε φέτα τοποθετούμε από ένα κομμάτι μπρι. Ψήνουμε τις μπρουσκέτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
- Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά της βινεγκρέτ και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το ραντίτσιο, το μαρούλι, το σέλερι, και τα σταφύλια. Ψιλοκόβουμε τα πεκάν και τα βάζουμε πάνω από τα λαχανικά, προσθέτουμε το μήλο και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
- Γαρνίρουμε με τις μπρουσκέτες και μαϊντανό και σερβίρουμε.