Υλικά

για 4 φιλέτα ή μπριζόλες

  • 100 ml πετιμέζι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μαρινάδα με πετιμέζι και μπαχαρικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ που να χωράει μέσα και το κρέας.
  2. Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα το κρέας και το γυρίζουμε να καλυφθεί παντού.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Ψήνουμε το κρέας όπως θέλουμε.
  • Για πιο έντονη γεύση αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο - έτσι θα γίνει και πιο μαλακό.
  • Χρειάζεται να προσέξουμε τη θερμοκρασία ψησίματος γιατί το πετιμέζι περιέχει ζάχαρη που καίγεται εύκολα, οπότε ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και γυρίζουμε συχνά για να μην καραμελώσει υπερβολικά ή καεί.