Υλικά
            
        
        
        
        
    για 4 φιλέτα ή μπριζόλες
- 100 ml πετιμέζι
 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 - 1 κ.γ. ρίγανη
 - ½ κ.γ. κύμινο
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη μαρινάδα με πετιμέζι και μπαχαρικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ που να χωράει μέσα και το κρέας.
 - Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα το κρέας και το γυρίζουμε να καλυφθεί παντού.
 - Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
 - Ψήνουμε το κρέας όπως θέλουμε.
 
- Για πιο έντονη γεύση αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο - έτσι θα γίνει και πιο μαλακό.
 - Χρειάζεται να προσέξουμε τη θερμοκρασία ψησίματος γιατί το πετιμέζι περιέχει ζάχαρη που καίγεται εύκολα, οπότε ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και γυρίζουμε συχνά για να μην καραμελώσει υπερβολικά ή καεί.
 
Αμαρυλλίς Τσέγκου