Υλικά
  • 500 γρ. λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μεγάλο, τριμμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σως

  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1½ κ.σ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα coleslaw βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  2. Σε μικρό μπολάκι ή σε γυάλινο βάζο, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σως.
  3. Προσθέτουμε τη σως στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα  στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.