Υλικά
  • 500 γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 800 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 60 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • 1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού 
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  • 1-2 κ.σ φρέσκος βασιλικός
  • λίγο επιπλέον γιαούρτι για το σερβίρισμα

Μοσχοφίλερο με αρώματα εσπεριδοειδών, ανθικές νότες και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Anosis Κτήμα Λαντίδη.
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα βελουτέ αρακά, πρώτα τοποθετούμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2–3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε την πατάτα, τον αρακά και τη δάφνη και ανακατεύουμε για 1–2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα λεία και βελούδινη. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό ζωμό ή νερό.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή, γαρνιρισμένη με λίγο επιπλέον γιαούρτι και φύλλα βασιλικού.

Μπορούμε αντί για βασιλικό να χρησιμοποιήσουμε άλλο μυρωδικό όπως δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο κ.α.