Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, πλυμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κομμάτι τζίντζερ μικρό, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1 κομμάτι λεμονόχορτο, κοπανισμένο στο γουδί και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
- 350 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 3 φλ. ζωμό λαχανικών
- ½ ματσάκι δυόσμο, πλυμένο και λεπτοκομμένο
- ½ ματσάκι κόλιανδρο, πλυμένο και λεπτοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- φύλλα δυόσμου και κόλιανδρου
- φέτες λάιμ
- ραπανάκια σε φέτες (προαιρετικά)
- ξυνόγαλα (προαιρετικά)
Μαλαγουζιά με εξαιρετική ισορροπία έντασης, οξύτητας και επίγευσης. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά Μάτσα Κτήμα Ρωξάνη Μάτσα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την αρωματική σούπα αρακά με σπανάκι και δυόσμο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το λεμονόχορτο και τις γλυκοπατάτες, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το σπανάκι και το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, εάν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα με ελαιόλαδο, λίγο λάιμ, φρέσκα μυρωδικά και αν θέλουμε ραπανάκια σε φέτες και λίγο ξινόγαλα.
- Αν δεν βρούμε λεμονόχορτο, μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ.
- Αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος, μπορούμε να τον παραλείψουμε.