Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, πλυμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ μικρό, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 κομμάτι λεμονόχορτο, κοπανισμένο στο γουδί και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 350 γρ. σπανάκι φρέσκο ​​ή κατεψυγμένο
  • 3 φλ. ζωμό λαχανικών
  • ½ ματσάκι δυόσμο, πλυμένο και λεπτοκομμένο
  • ½ ματσάκι ​​κόλιανδρο, πλυμένο και λεπτοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα 

  • ελαιόλαδο
  • φύλλα δυόσμου και κόλιανδρου
  • φέτες λάιμ
  • ραπανάκια σε φέτες (προαιρετικά)
  • ξυνόγαλα (προαιρετικά)

Μαλαγουζιά με εξαιρετική ισορροπία έντασης, οξύτητας και επίγευσης. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά Μάτσα Κτήμα Ρωξάνη Μάτσα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την αρωματική σούπα αρακά με σπανάκι και δυόσμο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το λεμονόχορτο και τις γλυκοπατάτες, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον αρακά, το σπανάκι και το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  6. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, εάν χρειάζεται.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα με ελαιόλαδο, λίγο λάιμ, φρέσκα μυρωδικά και αν θέλουμε ραπανάκια σε φέτες και λίγο ξινόγαλα.
  • Αν δεν βρούμε λεμονόχορτο, μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ.
  • Αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος, μπορούμε να τον παραλείψουμε.