Σάντουιτς «Αρμαγεδδών»
Υλικά
  • 1 μπαγκέτα ή τσιαπάτα
  • ζαμπόν χοιρινό ή γαλοπούλας καπνιστό, σε φέτες
  • σαλάμι μπίρας ή chorizo σε φέτες
  • τυρί ένταμ ή γκούντα ή άλλο τυρί που λιώνει εύκολα, σε φέτες
  • 50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20γρ. πέστο (σπιτικό ή του εμπορίου)
  • ρώσικη σαλάτα (σπιτική ή του εμπορίου)
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα ροζέ από την Σικελία, blend των ποικιλιών Nero d’ Avola και Syrah με πικάντικα αρώματα και τραγανή οξύτητα. Η πρότασή μας: Rose - Planeta

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σάντουιτς Αρμαγεδδών φτιάχνουμε ένα αρωματικό βούτυρο, ανακατεύοντας το μαλακωμένο βούτυρο με το πέστο.
  2. Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος στη μέση και αλείφουμε και τα δύο μέρη με το αρωματικό βούτυρο. Αν χρειαστεί κόβουμε το ψωμί και κάθετα σε μικρότερα κομμάτια για να χωράνε στο air fryer.
  3. Ψήνουμε στο air fryer για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρά το ψωμί.
  4. Βγάζουμε το ψωμί στον πάγκο και κάνουμε στη μια πλευρά του ψωμιού μια πρώτη στρώση με ζαμπόν. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση από σαλάμι και τρίτη στρώση από φέτες τυριού.
  5. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναβάζουμε το σάντουιτς ανοιχτό στο air fryer, για 3 λεπτά, να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  6. Βγάζουμε το σάντουιτς ξανά στον πάγκο, σκεπάζουμε με φέτες ντομάτας και αλατίζουμε. Κάνουμε μια τελευταία στρώση με ρώσικη σαλάτα και σκεπάζουμε με το καπάκι του ψωμιού. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αμέσως.
  • Αν δεν έχουμε air fryer ψήνουμε το σάντουιτς σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C.
  • Αντί για ντομάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε φιλέτα και αντί για ρώσικη σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε coleslaw.