Υλικά
  • 1 ποτήρι ρύζι νυχάκι
  • 250 γρ. συκωτάκια πουλιών, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή γίδινο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένo
  • 50 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 10 κάστανα ψημένα, κομμένα στα 4
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 130 ml κονιάκ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγιωργίτικο από τη Νεμέα που συνδυάζει πλούτο, αρωματική ένταση και πολυπλοκότητα αρωμάτων. Η πρόταση του WSPC: Μονοπάτι Οινοποιείο Αϊβαλή

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το πιλάφι με συκωτάκια πουλιών ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια, με την κανέλα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. Αν δεν έχουμε καβουρδίσει τα κουκουνάρια, τα βάζουμε και αυτά από την αρχή, να ροδίσουν στο βούτυρο.
  2. Προς το τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και φέρνουμε δύο βόλτες να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ρύζι, τις σταφίδες και προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί.
  6. Μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τα κάστανα, τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Πάνω της στερεώνουμε το καπάκι, με σβηστό το μάτι.
  7. Σε 15 λεπτά το πιλάφι μας είναι έτοιμο και σπυρωτό.