Υλικά

Για τη ζύμη

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το άνοιγμα
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 280 γρ. νερό χλιαρό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. πιπέρι κόκκινο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ¾ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι σε φέτες
  • γιαούρτι
  • αγγούρι ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι σε φέτες
  • μπούκοβο
  • μαϊντανό 

Αγιωργίτικο με αρώματα κερασιού, βύσσινου και γλυκόριζας. Πλούσιο στόμα με μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. Η πρότασή του WSPC: Agiorgitiko Natural - Sant’Or

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το λαχματζούν με εύκολη ζύμη και πικάντικο κιμά, ξεκινάμε από τη ζύμη: σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις βάσεις του λαχματζούν.

Συνεχίζουμε με τη βάση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά, να φουσκώσει.

Συνθέτουμε τα λαχματζούν

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσια κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι σε στρογγυλό σχήμα, με πάχος περίπου 1-1,5 εκ.
  3. Μεταφέρουμε κάθε βάση σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω ένα λεπτό στρώμα από τον κιμά, το οποίο πιέζουμε καλά να κολλήσει πάνω στη βάση.
  4. Ψήνουμε τα λαχματζούν στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε τα λαχματζούν με φέτες λεμονιού, μαϊντανό, γιαούρτι, αγγούρι, κρεμμύδι και μπούκοβο.

Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε τα λαχματζούν μας vegan, αντικαθιστώντας τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά μανιταριών.