Υλικά
  • 350 γρ. σπαγγέτι λεπτό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Λευκό κρασί, ένα πλούσιο Pinot Grigio από τo Friuli της Ιταλίας. Η πρόταση του WSPC: La Tunella - Pinot Grigio

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά (aglio, olio e peperoncino), σε ξύλο κοπής, με το μαχαίρι, πατάμε ελαφρά τις σκελίδες του σκόρδου να ανοίξουν και αφαιρούμε το πράσινο φύτρο. Ανάλογα πόσο έντονη γεύση σκόρδου θέλουμε να έχει η μακαρονάδα, είτε ψιλοκόβουμε είτε αφήνουμε ολόκληρες τις σκελίδες ώστε να τις αφαιρέσουμε.
  2. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, al dente.
  3. Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέτουμε μια τσιμπιά αλάτι.
  4. Όταν το σκόρδο αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε απευθείας με κουτάλα ή τσιμπίδα από την κατσαρόλα τα σπαγγέτι. Αν προτιμάμε σε αυτό το σημείο, πριν μπουν τα ζυμαρικά, μπορούμε να αφαιρέσουμε το σκόρδο.
  5. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Για να έχει σωστή γεύση σκόρδου η μακαρονάδα επιλέγουμε σκόρδο καλής ποιότητας και όχι πολυκαιρισμένο.
  • Το τσίλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μπούκοβο.