Η αλήθεια είναι πως πλέον όλοι όσοι είμαστε λάτρεις του καφέ, επιλέγουμε freddo σε διάφορες εκδοχές του ή την πιο κλασική και ελληνική μορφή του, δηλαδή φραπέ. Το θέμα είναι τι επιλέγεις να πιεις, όταν θες καφέ για να σε τονώσει, αλλά να έχει και αρκετό πάγο για να σε δροσίσει και να είναι και κάπως γλυκό για να σου φτιάξει τη διάθεση. Υπάρχει κάτι που συνδυάζει αυτά τα τρία χαρακτηριστικά μαζί; Κι όμως, ο πιο cool τρόπος να πιεις τον καφέ σου φέτος το καλοκαίρι βρίσκεται στο cookout.gr!
Παρακάτω θα βρεις τη δική μου συνταγή για γρανίτα espresso – εύχομαι να γίνει και ο δικός σου αγαπημένος τρόπος να απολαμβάνεις τον καφέ σου τώρα το καλοκαίρι.
Γρανίτα espresso
Υλικά
- 2 φλ. (περίπου 500 ml) φρεσκοφτιαγμένο δυνατό espresso (καυτός)
- 100 γρ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για τη γρανίτα espresso ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέσα στον ζεστό espresso μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 30–45 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παγώνει στις άκρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξύνουμε με ένα πιρούνι για να δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
- Επαναλαμβάνουμε το ξύνουμε κάθε 30 λεπτά για περίπου 3 ώρες, μέχρι να έχουμε μια θρυμματισμένη, αφράτη γρανίτα.
- Σερβίρουμε σε ποτήρι ή μπολ, σκέτη ή με σαντιγί από πάνω.
Αν δεν έχουμε εσπρεσιέρα, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα πολύ δυνατό γαλλικό καφέ.