Κουραμπιέδες και μελομακάρονα σίγουρα θα φας τις γιορτές. Για την ακρίβεια, ίσως χάσεις και το μέτρημα και καλά θα κάνεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις δίπλες. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, δοκιμάζουμε και καθιερώνουμε στη «λίστα» μας διεθνή χριστουγεννιάτικα γλυκά, με κάποια να έχουν γίνει αγαπημένα μας.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί, για παράδειγμα, σε ένα αφράτο πανετόνε; Επίσης, σκέψου ότι αγαπημένη δραστηριότητα πολλών - ειδικά με τα παιδιά - είναι να φτιάχνουν gingerbread cookies, τα οποία λέγεται ότι έφερε στην Ευρώπη ένας μοναχός, ήδη από τον Μεσαίωνα. 

Στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία αυτή την περίοδο θα βρεις έναν χριστουγεννιάτικο κορμό ή αλλιώς Bûche de Noël, ενώ πολλοί στην Ελλάδα, ειδικά όσοι έχουν ρίζες από Μικρά Ασία, ξέρουμε τα σεκέρ παρέ που μοιάζουν με σιροπιαστούς κουραμπιέδες.

Αν φέτος λοιπόν ψάχνεις να φτιάξεις ένα πιο ιδιαίτερο γλυκό για τα Χριστούγεννα, από την παράδοση κάποιας άλλης χώρας, εδώ θα βρεις μπόλικες ιδέες και πολύ αναλυτικές συνταγές.