
Υλικά
Για το κέικ
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
- 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 90 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και λεπτοκοπανισμένα
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επικάλυψη
- 6-7 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
- 175 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. μέλι
Ερυθρό, γλυκό Syrah με αρωματική πολυπλοκότητα από κόκκινα και μαύρα φρούτα, συμπύκνωση και εντυπωσιακή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Princess - Κτήμα Αβαντίς
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για το κέικ
- Για τη Sachertorte, η διάσημη τούρτα της Βιέννης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ. και στρώνουμε την επιφάνειά του με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κομμένο στην ίδια διάσταση.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λεπτοκοπανισμένο αμύγδαλο και τις βανιλίνες.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
- Σταδιακά ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και αφού ενσωματωθούν, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού με τα αμύγδαλα. Σταματάμε το μίξερ όταν πάρουμε ένα σφιχτό σχετικά μείγμα.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα το κέικ.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε οριζοντίως, στη μέση.
Για την τούρτα
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαρμελάδα και αλείφουμε το πρώτο κομμάτι κέικ. Κολλάμε πάνω του το δεύτερο και αλείφουμε το κέικ παντού με την υπόλοιπη μαρμελάδα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ και ρίχνουμε επάνω τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο, ώστε να μην είναι εντελώς ρευστό και το ρίχνουμε στο κέντρο του κέικ. Το απλώνουμε με σπάτουλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ και αφήνουμε να στεγνώσει. Η sachertorte είναι έτοιμη για σερβίρισμα.