Υλικά

για 8-10 κομμάτια 

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 150 ml χυμό πορτοκαλιού + ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 νόμισμα, τυλιγμένο σε ασημόχαρτο

Μοσχάτο με κομψά αρώματα μελιού και λεμονιού, αχλαδιού και μήλου, με φρέσκια οξύτητα και μακρά διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: The Sweet Muse Muses Estate

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την αφράτη βασιλόπιτα με μπαχαρικά και πορτοκάλι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μια φόρμα στρογγυλή 22–24 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, κανέλα και γαρίφαλο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45–55 λεπτά - τo γλυκό είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγαίνει καθαρή.
  6. Αφήνουμε να σταθεί για 10–15 λεπτά, βάζουμε το νόμισμα, μετά ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα και πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Για να αποθηκεύσουμε τη βασιλόπιτα την καλύπτουμε με μεμβράνη ή τη φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3–4 ημέρες. Μπορεί να μπει και στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα για μεγαλύτερη διάρκεια.