Υλικά
- 1 κουνουπίδι μέτριο, χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 1 καρότο
- 3-4 κλωναράκια σέλινο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλ. πλιγούρι χοντρό
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Verdejo από την Ισπανία, με αρώματα αχλαδιού, μήλου και νύξεις φρέσκων βοτάνων! Η πρόταση του WSPC: Verdejo Bodegas Ramon Bilbao
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κουνουπίδι γιαχνί με πλιγούρι ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και να μελώσει.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το καρότο, το σκόρδο και το σέλινο και τα σοτάρουμε για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Διαλύουμε τον πελτέ με τη ζάχαρη σε 1 φλ. νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας να μη λειώσει και διαλυθεί.
- Στα τελευταία 10 λεπτά περίπου ή όταν το κουνουπίδι είναι στη φάση al dente, ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Καλό είναι να μην πετάξουμε τα κοτσάνια και τα τρυφερά φυλλαράκια, διότι είναι πεντανόστιμα. Αρκεί να καθαρίσουμε το εξωτερικό περίβλημα.
Ελένη Ψυχούλη