Υλικά
            
                - 1 κουνουπίδι μέτριο
 - ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - αλάτι χοντρό θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Για τη σάλτσα
- 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
 - 1 κ.γ. μουστάρδα
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 50 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
 - χυμό από 1 λεμόνι
 - 1-2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
 - ½ φλ. φιστίκια Αίγινας
 - εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 
Σαββατιανό από την Αττική. Η πρόταση του WSPC: Σαββατιανό - Άωτον Οινοποιείο
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για το κουνουπίδι φούρνου με αρωματική σάλτσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
 - Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ταψί ή λαμαρίνα και τοποθετούμε στο κέντρο του το κουνουπίδι.
 - Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και κλείνουμε σε πακέτο.
 - Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε το αντικολλητικό χαρτί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, για να πάρει χρώμα το κουνουπίδι. Εάν θέλουμε, για τα τελευταία λεπτά του ψησίματος, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
 - Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά, να ομογενοποιηθούν.
 - Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό ή χλιαρό συνοδεύοντας με τη σάλτσα του.
 
Αντωνία Κατή