Υλικά
  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) 
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1-2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • ½ φλ. φιστίκια Αίγινας 
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

Λευκό κρασί! Σαββατιανό από την Αττική. Η πρόταση του WSPC: Σαββατιανό - Άωτον Οινοποιείο

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κουνουπίδι φούρνου με αρωματική σάλτσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ταψί ή λαμαρίνα και τοποθετούμε στο κέντρο του το κουνουπίδι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και κλείνουμε σε πακέτο.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε το αντικολλητικό χαρτί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, για να πάρει χρώμα το κουνουπίδι. Εάν θέλουμε, για τα τελευταία λεπτά του ψησίματος, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  5. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά, να ομογενοποιηθούν.
  6. Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό ή χλιαρό συνοδεύοντας με τη σάλτσα του.