
Υλικά
- 1 κουνουπίδι μέτριο
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1-2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- ½ φλ. φιστίκια Αίγινας
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λευκό κρασί! Σαββατιανό από την Αττική. Η πρόταση του WSPC: Σαββατιανό - Άωτον Οινοποιείο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κουνουπίδι φούρνου με αρωματική σάλτσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ταψί ή λαμαρίνα και τοποθετούμε στο κέντρο του το κουνουπίδι.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και κλείνουμε σε πακέτο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε το αντικολλητικό χαρτί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, για να πάρει χρώμα το κουνουπίδι. Εάν θέλουμε, για τα τελευταία λεπτά του ψησίματος, μπορούμε να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά, να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό ή χλιαρό συνοδεύοντας με τη σάλτσα του.