
Υλικά
- 2 πατάτες μεσαίες
- ελαιόλαδο
- αλάτι θαλασσινό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις τέλειες τηγανητές πατάτες, προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε τη φλούδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα τις πλύνουμε πρώτα πολύ καλά.
- Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Απλώνουμε τις πατάτες στον κάδο του air fryer, ιδανικά σε μονή στρώση και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές, φροντίζοντας να τις γυρίσουμε στο ενδιάμεσο.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το air fryer και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση, μέχρι να ψηθούν όλες.
- Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές και αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με πάπρικα ή ρίγανη και τις συνοδεύουμε με ένα ωραίο ντιπ της επιλογής μας.