Υλικά
  • 2 πατάτες μεσαίες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι θαλασσινό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις τέλειες τηγανητές πατάτες, προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε τη φλούδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα τις πλύνουμε πρώτα πολύ καλά.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  4. Απλώνουμε τις πατάτες στον κάδο του air fryer, ιδανικά σε μονή στρώση και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές, φροντίζοντας να τις γυρίσουμε στο ενδιάμεσο.
  5. Βγάζουμε τις πατάτες από το air fryer και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση, μέχρι να ψηθούν όλες.
  6. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές και αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με πάπρικα ή ρίγανη και τις συνοδεύουμε με ένα ωραίο ντιπ της επιλογής μας.