
Υλικά
Για τη βάση
- 280 ml φιστικοβούτυρο
- 125 ml σιρόπι σφενδάμου
- 250 ml ινδοκάρυδο
- 60 ml λιναρόσπορο
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις vegan μπάρες φιστικοβούτυρου με σοκολάτα περνάμε τον λιναρόσπορο από τον πολυκόφτη ή τον κοπανίζουμε στο γουδί. Περνάμε και το ινδοκάρυδο από τον πολυκόφτη να γίνει σαν αλεύρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο με το σιρόπι σφένδαμου, προσθέτουμε το τριμμένο ινδοκάρυδο και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε αρχικά με σπάτουλα και μετά ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 23x23 εκ. (να καλύπτονται και τα πλαϊνά του) και απλώνουμε μέσα με το χέρι τη ζύμη του ετοιμάσαμε. Πατάμε με την παλάμη ή με σπάτουλα να γίνει όσο πιο επίπεδη γίνεται και να καλύψει όλο το ταψί. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και το φιστικοβούτυρο.
- Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από το μείγμα του φιστικοβούτυρου. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα.
- Βγάζουμε το μείγμα μαζί με το χαρτί στον πάγκο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 9 κομμάτια.
- Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε τις μπάρες με ψιλοκομμένο φιστίκι, όσο ακόμη η σοκολάτα είναι υγρή.
- Το καλοκαίρι διατηρούμε τις μπάρες στο ψυγείο.