
Υλικά
για ένα ταψί διαστάσεων 20x26 εκ.
- 2 φλ. βρώμη
- 80-90 γρ. λάδι καρύδας
- 3 κ.σ. μέλι
- ½ φλ. αμυγδαλοβούτυρο
- 80 γρ. μείγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων
- 3 κ.σ. κακάο
- κανέλα σκόνη
- 60 γρ. σοκολάτα (για την επικάλυψη)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις μπάρες βρώμης με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα, λιώνουμε σε κατσαρολάκι το λάδι καρύδας και το αναμειγνύουμε με το μέλι και το αμυγδαλοβούτυρο.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τους ξηρούς καρπούς με τα αποξηραμένα φρούτα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί.
- Σε μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x26 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, ώστε να μην έχει μέσα αέρα, αλλά και να είναι παντού ισόπαχο.
- Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
- Κόβουμε με μαχαίρι σε μακρόστενες μπάρες ή τετράγωνα κομματάκια.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και γαρνίρουμε τις μπάρες. Οι μπάρες διατηρούνται σε μπολ με καπάκι στο ψυγείο.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι καρύδας με βούτυρο ή μαργαρίνη και το αμυγδαλοβούτυρο με ταχίνι ή φιστικοβούτυρο.