Σας ζητούν τα παιδιά επίμονα παγωτό αλλά εσείς αναζητάτε μια πιο healthy εναλλακτική; Οι παγωμένες μπάρες γιαουρτιού είναι η ιδανική λύση. Είναι πολύ υγιεινές και δροσιστικές, μπορείτε να τους δώσετε ό,τι γεύση θέλετε ανάλογα με τα υλικά που θα προσθέσετε και μπορείτε να τις φτιάξετε μαζί με τα παιδιά. Στα έξτρα συν της διαδικασίας, ότι όταν τα παιδιά συμμετέχουν στην παρασκευή είναι πολύ πιο πρόθυμα να δοκιμάσουν - όχι ότι υπήρχε πιθανότητα να τους αντισταθούν βέβαια.
Εμείς συγκεντρώσαμε τρεις διαφορετικές εκδοχές για frozen μπάρες γιαουρτιού, για να σας δώσουμε ιδέες, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικό προτιμάτε και να τις φέρετε στα μέτρα και στα γούστα σας.
για δύο ταψιά διαστάσεων 30x40 εκ.
Για τη βασική συνταγή
- 1 κιλό γιαούρτι πλήρες
- 120 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής μας
- 80 γρ. μέλι
Frozen μπάρες γιαουρτιού φράουλα - σοκολάτα
- 10 φράουλες
- 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Frozen μπάρες γιαουρτιού φράουλα - γκρανόλα
- 10 φράουλες ψιλοκομμένες
- 1 φλ. γκρανόλα
Frozen μπάρες γιαουρτιού φρούτα του δάσους - καρύδια
- 200 γρ. φρούτα του δάσους ανάμεικτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- Για να φτιάξουμε τις frozen μπάρες γιαουρτιού ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη βάση, που είναι κοινή σε όλες τις εκδοχές: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με το βούτυρο ξηρών καρπών και το μέλι, να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο ταψιά 30x40 εκ. στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ομοιόμορφα. Η στρώση δε θα πρέπει να ξεπερνάει το 1 δάχτυλο σε ύψος, γιατί η μπάρα παγώνει πολύ και δε θα είναι εύκολο να τη σπάσουμε σε κομμάτια.
- Για τις frozen μπάρες γιαουρτιού φράουλα - σοκολάτα: Ψιλοκόβουμε τις 10 φράουλες και τις μοιράζεις επάνω στην επιφάνεια του ταψιού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ανάμεσα περίπου 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες.
- Για τις frozen μπάρες γιαουρτιού φράουλα - γκρανόλα: Βάζουμε πάνω από το μείγμα του γιαουρτιού τις ψιλοκομμένες φράουλες και ενδιάμεσα θα πασπαλίζουμε περίπου 1 φλ. γκρανόλα.
- Για τις frozen μπάρες γιαουρτιού με φρούτα του δάσους: Αφού απλώσουμε το μείγμα του γιαουρτιού στα ταψιά, μοιράζουμε από πάνω τα φρούτα του δάσους και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
- Βάζουμε τα ταψιά στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 3 ώρες και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε, κατευθείαν από την κατάψυξη.