Υλικά
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη σφολιάτα
  • 1 μάτσο σπαράγγια φρέσκα (κατά προτίμηση πράσινα)
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ασύρτικο, Αθήρι και Sauvignon Blanc με έντονα φρουτώδη αρώματα, νότες φυτικότητας, πλούσιο δομή με ισορροπημένη οξύτητα και φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Blanc de Blancs Domaine Porto Carras

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την τάρτα με μοτσαρέλα και σπαράγγια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς, στον αέρα.
  2. Έπειτα αφαιρούμε το κοτσάνι των σπαραγγιών, περίπου το μισό στο συνολικό μήκος. 
  3. Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματάμε τα σπαράγγια αυστηρά για 1 λεπτό. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε καλά.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα, τέλος προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
  5. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο τελευταία στιγμή πριν τη χρησιμοποιήσουμε και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά και τα τοιχώματα.
  6. Κόβουμε με μαχαίρι ό,τι περισσεύει και τρυπάμε τη σφολιάτα με πιρούνι σε όλη της την επιφάνεια. 
  7. Μεταφέρουμε την κρέμα στην ταρτιέρα και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα.
  8. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
  9. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και την απολαμβάνουμε ιδανικά λίγο ζεστή ή χλιαρή.