
Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη σφολιάτα
- 1 μάτσο σπαράγγια φρέσκα (κατά προτίμηση πράσινα)
- 4 αυγά
- 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ασύρτικο, Αθήρι και Sauvignon Blanc με έντονα φρουτώδη αρώματα, νότες φυτικότητας, πλούσιο δομή με ισορροπημένη οξύτητα και φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Blanc de Blancs Domaine Porto Carras
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την τάρτα με μοτσαρέλα και σπαράγγια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς, στον αέρα.
- Έπειτα αφαιρούμε το κοτσάνι των σπαραγγιών, περίπου το μισό στο συνολικό μήκος.
- Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματάμε τα σπαράγγια αυστηρά για 1 λεπτό. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα, τέλος προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
- Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο τελευταία στιγμή πριν τη χρησιμοποιήσουμε και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε καλά και τα τοιχώματα.
- Κόβουμε με μαχαίρι ό,τι περισσεύει και τρυπάμε τη σφολιάτα με πιρούνι σε όλη της την επιφάνεια.
- Μεταφέρουμε την κρέμα στην ταρτιέρα και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα.
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και την απολαμβάνουμε ιδανικά λίγο ζεστή ή χλιαρή.