Υλικά
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί κατάλληλο για σαγανάκι
  • λίγο αλεύρι
  • λίγο λάδι
  • 1 λεμόνι σε φέτες
     

Ρομπόλα με αρώματα πράσινου μήλου και εσπεριδοειδών, νότες ορυκτότητας και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Robola Sarris Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σαγανάκι κόβουμε το τυρί σε ενιαίο κομμάτι και το βρέχουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Το βουτάμε σε αλεύρι, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να κολλήσει παντού το αλεύρι και στιγμιαία, το περνάμε ξανά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  3. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο λάδι να καλυφθεί όλος ο πάτος του.
  4. Ρίχνουμε το τυρί στο καυτό λάδι και αφού ροδίσει η κάτω πλευρά του τυριού και ψηθεί, το γυρίζουμε να ροδοκοκκινίσει και από την άλλη πλευρά.
  5. Βγάζουμε το σαγανάκι να στραγγίσει από τυχόν λάδι πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το σερβίρουμε αμέσως ζεστό, συνοδεύοντας με μια-δυο φέτες λεμονιού. 
  • To σαγανάκι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα όσο είναι ζεστό και μαλακό, γιατί όσο περνάει η ώρα κρυώνει και σκληραίνει.
  • Για έξτρα γεύση, αντί να βρέξουμε το τυρί κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης, το βρέχουμε με ούζο!