Υλικά
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί κατάλληλο για σαγανάκι
- λίγο αλεύρι
- λίγο λάδι
- 1 λεμόνι σε φέτες
Ρομπόλα με αρώματα πράσινου μήλου και εσπεριδοειδών, νότες ορυκτότητας και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Robola Sarris Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σαγανάκι κόβουμε το τυρί σε ενιαίο κομμάτι και το βρέχουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Το βουτάμε σε αλεύρι, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να κολλήσει παντού το αλεύρι και στιγμιαία, το περνάμε ξανά κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο λάδι να καλυφθεί όλος ο πάτος του.
- Ρίχνουμε το τυρί στο καυτό λάδι και αφού ροδίσει η κάτω πλευρά του τυριού και ψηθεί, το γυρίζουμε να ροδοκοκκινίσει και από την άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε το σαγανάκι να στραγγίσει από τυχόν λάδι πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το σερβίρουμε αμέσως ζεστό, συνοδεύοντας με μια-δυο φέτες λεμονιού.
- To σαγανάκι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα όσο είναι ζεστό και μαλακό, γιατί όσο περνάει η ώρα κρυώνει και σκληραίνει.
- Για έξτρα γεύση, αντί να βρέξουμε το τυρί κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης, το βρέχουμε με ούζο!