Υλικά
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα
  • 100 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε κύβους
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ντοματοχυμό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα ξερή
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 50 γρ. κουβερτούρα 72%, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα Cabernet Sauvignon από τη Χιλή με αρώματα φρούτων, μπαχαρικών και νότες φυτικότητας. Η πρόταση του WSPC: Max Cabernet Sauvignon - Vina Errazuriz 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το τσίλι κον κάρνε ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και μόλις πάρει μια καλή βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και μερικά λεπτά πριν αποσύρουμε προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα φασόλια και το καλαμπόκι. Το τσίλι κον κάρνε πρέπει να έχει πηχτή και αρκετή σάλτσα, ενώ τα φασόλια και το καλαμπόκι δεν πρέπει να βράσουν αλλά να ζεσταθούν μόνο.
  5. Μπορούμε να σερβίρουμε το τσίλι κον κάρνε με βρασμένο ρύζι και σε κάθε πιάτο να προσθέσουμε στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκο κόλιανδρο, αβοκάντο και φέτες μοσχολέμονο.

Αν προτιμάμε αντικαθιστούμε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά από κοτόπουλο.