Ομελέτα φούρνου

Υλικά
  • 2 πατάτες μέτριες βρασμένες, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
  • 1 κολοκυθάκι, ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 10 ντοματίνια, κομμένα σε φετούλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ομελέτα

  • 8 αυγά
  • 1 φλ. του καφέ ξυνόγαλο
  • 2 κ. σ. κορνφλάουρ
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και λαδώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 22x32 εκ.
  2. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το τριμμένο κολοκύθι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέτουμε τους κύβους της πατάτας και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε τον μαϊντανό.
  4. Απλώνουμε  το μείγμα του τηγανιού στο ταψάκι που ετοιμάσαμε. Ανάμεσα του μοιράζουμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια και τη φέτα.
  5. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το κορν φλάουρ στο ξινόγαλα, προσθέτουμε τα αυγά, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά.
  6. Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.
  7. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με ξινή κρέμα ή ελαφρώς αραιωμένο με λίγο νερό γιαούρτι.

Αν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τα λαχανικά σύμφωνα με την εποχή και το γούστο μας και να χρησιμοποιήσουμε γλυκοπατάτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, μελιτζάνα κλπ.