Υλικά
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. νερό ή γάλα 
  • 2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 
  • μυρωδικά της επιλογής μας (μαϊντανό, τσάιβς, θυμάρι, ρίγανη), ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Ένα λευκό, blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Ξινόμαυρο με έντονα αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Η πρόταση του WSPC: Άτι Λευκό - Argyrakis

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την ομελέτα φάκελο με τυρί και μυρωδικά βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  2. Σπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε το νερό ή το γάλα, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα. 
  3. Αδειάζουμε την ομελέτα στο καυτό τηγάνι. Πιάνουμε το τηγάνι από το χερούλι, γυρίζουμε κυκλικά να απλωθεί παντού το μείγμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις αρχίσει να πήζει περιμετρικά του τηγανιού.
  4. Με μια ξύλινη σπάτουλα ανοίγουμε την ομελέτα σε διάφορα σημεία ώστε να χυθεί το άψητο υλικό από τα ανοίγματα στο τηγάνι και να αρχίσει να ψήνεται.
  5. Όταν αρχίσει να σταθεροποιείται όλο το μείγμα του αυγού και από πάνω, πασπαλίζουμε την ομελέτα με το τυρί και τα φρέσκα μυρωδικά της επιλογής μας και τη διπλώνουμε σε φάκελο.
  6. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτο, συνοδεύοντας με φρέσκο ή ψημένο ψωμί.
  • Αυτή η ομελέτα είναι απλώς η βάση μας, οπότε πριν τη διπλώσουμε μπορούμε να κλείσουμε μέσα της ό,τι έξτρα υλικά μας αρέσουν. Από ψημένο μπέικον, σοταρισμένα λαχανικά και τυρί κρέμα, μέχρι σολομό, φέτα, ντοματίνια, κλπ. 
  • Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κυβάκι βούτυρο.