
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νερό ή γάλα
- 2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- μυρωδικά της επιλογής μας (μαϊντανό, τσάιβς, θυμάρι, ρίγανη), ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα λευκό, blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Ξινόμαυρο με έντονα αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Η πρόταση του WSPC: Άτι Λευκό - Argyrakis
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ομελέτα φάκελο με τυρί και μυρωδικά βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Σπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε το νερό ή το γάλα, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.
- Αδειάζουμε την ομελέτα στο καυτό τηγάνι. Πιάνουμε το τηγάνι από το χερούλι, γυρίζουμε κυκλικά να απλωθεί παντού το μείγμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις αρχίσει να πήζει περιμετρικά του τηγανιού.
- Με μια ξύλινη σπάτουλα ανοίγουμε την ομελέτα σε διάφορα σημεία ώστε να χυθεί το άψητο υλικό από τα ανοίγματα στο τηγάνι και να αρχίσει να ψήνεται.
- Όταν αρχίσει να σταθεροποιείται όλο το μείγμα του αυγού και από πάνω, πασπαλίζουμε την ομελέτα με το τυρί και τα φρέσκα μυρωδικά της επιλογής μας και τη διπλώνουμε σε φάκελο.
- Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτο, συνοδεύοντας με φρέσκο ή ψημένο ψωμί.
- Αυτή η ομελέτα είναι απλώς η βάση μας, οπότε πριν τη διπλώσουμε μπορούμε να κλείσουμε μέσα της ό,τι έξτρα υλικά μας αρέσουν. Από ψημένο μπέικον, σοταρισμένα λαχανικά και τυρί κρέμα, μέχρι σολομό, φέτα, ντοματίνια, κλπ.
- Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κυβάκι βούτυρο.