
Υλικά
- 4 αυγά μεγάλα
- 10 ντοματάκια κομμένα στα 4
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ, blend Ξινόμαυρου και Μανδηλαριάς, με αρώματα από κεράσι, βατόμουρο, φραμπουάζ, νύξεις λουκουμιού και δυόσμου. Η πρόταση του WSPC: ΑΤΜΑ Ροζέ - Αμπελώνες Θυμιόπουλου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ομελέτα με λαχανικά και φέτα ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και κουνάμε ελαφρώς για να πάνε παντού. Όταν η ομελέτα αρχίσει να πήζει, πασπαλίζουμε λίγη από τη φέτα και τη ρίγανη.
- Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη να ψηθεί.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε στη μέση τις σοταρισμένες πιπεριές και τα κρεμμυδάκια, διπλώνουμε και σερβίρουμε με τα ωμά κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την υπόλοιπη φέτα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στα αυγά και 1 κ.σ. γάλα πριν τα χτυπήσουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον υλικά στην ομελέτα, όπως ελιές, βασιλικό ή ακόμα και λίγο μπούκοβο.