Υλικά
  • 1 κοτόπουλο μέτριο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 130 ml κρασί λευκό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ζουμερό και ακέρωτο
  • 1 λεμόνι ακέρωτο σε φέτες (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ήπια
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ρίγανη ξερή
  • φύλλα από ρίγανη και θυμάρι (φρέσκα)
  • αλάτι, πιπέρι

Chardonnay με αρωματική πολυπλοκότητα από αρώματα πυρηνόκαρπα και εσπεριδοειδή, νότες λευκών λουλουδιών, πλούσια υφή και μακρά φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Κτήμα Αρβανιτίδη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το λεμονάτο κοτόπουλο, στεγνώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σκουπίζοντάς τα με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε κάθε υγρασία. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη σε πιατέλα.
  3. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο και τα φέρνουμε μερικές βόλτες, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και μια πιπεριά σε μεγάλα καρέ.
  4. Όταν μαραθεί το κρεμμύδι, επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με τα ζουμιά που έχει αφήσει στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. 
  5. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τις φέτες του λεμονιού, αν χρησιμοποιήσουμε, τη μουστάρδα και το μέλι διαλυμένα σε 1 κούπα ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο μείνει με μια πλούσια και δεμένη σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ, πιλάφι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.