
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γ. garam masala
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, αν το θέλετε πιο πικάντικο)
- 1 ντομάτα, τριμμένη
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. αρνί μαγειρεμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100 ml νερό ή ζωμό
- 200 ml γάλα καρύδας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό για σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το αρωματικό κάρι masala με αρνί, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, γύρω στα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το αρνί, ανακατεύουμε καλά και τέλος βάζουμε και το νερό (ή το ζωμό) και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή ζεστές πίτες naan.
Συνοδεύουμε με raita (ένα μείγμα με γιαούρτι, μυρωδικά, μπαχαρικά και ψιλοκομμένα λαχανικά).