Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ. garam masala
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, αν το θέλετε πιο πικάντικο)
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. αρνί μαγειρεμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100 ml νερό ή ζωμό
  • 200 ml γάλα καρύδας 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό για σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το αρωματικό κάρι masala με αρνί, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, γύρω στα 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε το αρνί, ανακατεύουμε καλά και τέλος βάζουμε και το νερό (ή το ζωμό) και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή ζεστές πίτες naan.

Συνοδεύουμε με raita (ένα μείγμα με γιαούρτι, μυρωδικά, μπαχαρικά και ψιλοκομμένα λαχανικά).