
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με κοτόπουλο ή φιλέτο ψαριού που περίσσεψε, ενώ αντί για ρύζι μπορούμε να σερβίρουμε με noodles, καθώς και να εμπλουτίσουμε το πιάτο προσθέτοντας λαχανικά, όπως αρακά και μπρόκολο.
Υλικά
- 400 γρ. περισσεύματα γαλοπούλας ψητής, κομμένα σε μπουκιές
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο λάδι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο 2-3 εκ., τριμμένο
- 1-2 κ.σ. πάστα ταϊλανδέζικου κάρι κίτρινου (ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλουμε)
- 1 κονσέρβα (400ml) γάλα καρύδας
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
- χυμό από ½ λάιμ
- 1 κ.σ. fish sauce
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- φέτες λάιμ (προαιρετικά)
- ρύζι jasmine ή basmati βρασμένο
Λευκό Κρασί! Riesling από την Γερμανία, με συμπυκνωμένα αρώματα μήλο, μοσχολέμονου, ροδάκινου με νότες ορυκτότητας και υψηλή οξύτητα.
Riesling "Estate" Wittman
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε την πάστα κάρι και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα καρύδας.
- Βάζουμε τις πιπεριές και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθεί από τη σάλτσα. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέσα στη σάλτσα, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5-7 λεπτά και τέλος, ρίχνουμε τη fish sauce, το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποσύρουμε το κάρι από τη φωτιά, σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και φέτες λάιμ.
- Πάστα κάρι και fish sauce βρίσκουμε σε ενημερωμένα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Αν βέβαια δεν βρίσκουμε fish sauce, μπορούμε να την παραλείψουμε.
- Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό λιγότερο ή περισσότερο καυτερό, βάζοντας περισσότερη ή λιγότερη πάστα κάρι.
- Όσοι δεν είναι φίλοι του κόλιανδρου, μπορούν να γαρνίρουν το κάρι με βασιλικό.