
Κυριακάτικο τραπέζι: Φράση ιερή, χιλιάδες συναισθήματα και αναμνήσεις. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν κάνει πια να ξεχάσουμε τι σημαίνει να μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι με τους αγαπημένους μας και να απολαμβάνουμε ζεστό φαγητό, παρέα με ένα ποτήρι κρασί. Πιο χαλαρά και όχι στα βιαστικά, όπως γίνεται καθημερινά στο γραφείο.
Η Κυριακή όμως είναι πάντα η καλύτερη ευκαιρία για να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση που είναι γεμάτη αγάπη, ζεστασιά και νοστιμιά, με φαγητά που είναι άμεσα συνδεδεμένα με κάποια από τα καλύτερά μας συναισθήματα. Άλλωστε, «Κυριακή, γιορτή και σχόλη, να 'ταν η βδομάδα όλη», που λέει και το άσμα.
Αν παρακολουθείς τα εβδομαδιαία μενού που ετοιμάζουμε, θα έχεις παρατηρήσει ότι το κυρίως πιάτο αυτής της ημέρας είναι πάντα λίγο πιο περιποιημένο, λίγο πιο «κιμπάρικο», με τη φροντίδα που του χρειάζεται. Εδώ όμως συγκεντρώσαμε και κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας συνταγές, για το οικογενειακό τραπέζι που θα κάνουν το σπίτι να μυρίσει. Από μοσχάρι στιφάδο, παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι, αλλά και ένα εναλλακτικό, χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα και λαχανοντολμάδες, μέχρι διεθνείς γεύσεις, όπως η γεμιστή πορκέτα, τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ και η ισπανική παέγια όλα βρίσκουν τη θέση τους στο τραπέζι της Κυριακής. Βάλε ποδιά και ξεκίνα.


Μαντί με κιμά, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες: Το κλασικό ψητό της Κυριακής

Χοιρινό φιλέτο στη γάστρα με σύκα ξερά και πορτοκάλι
Κλασικό ιταλικό ριζότο με μανιτάρια

Μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο
Λαζάνια μπολονέζ με εύκολη κρέμα γραβιέρας

Πορκέτα με κρατσανιστή πέτσα και αρωματική γέμιση

Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα από το Πήλιο
Αυθεντική ισπανική παέγια με θαλασσινά

Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό

Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα: Μια vegetarian πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι

Εναλλακτικό γιουβέτσι με κοτόπουλο

Μελωμένο μοσχαράκι με μήλα και πατάτες

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Ριζότο κολοκύθας με τυρί Σαν Μιχάλη, φουντούκια, κράνμπερις και θυμάρι
Αρωματικό αγριογούρουνο μπρεζέ στη γάστρα με κόκκινο κρασί
Σουτζουκάκια, η παραδοσιακή συνταγή για το κλασικό μαμαδίστικο πιάτο

Γεμιστό κοτόπουλο με φασκόμηλο και λεμόνι

Κουνέλι στην κατσαρόλα με σάλτσα λευκού κρασιού και θυμάρι

Παστίτσιο παραδοσιακό

Μοσχάρι με κυδώνια, μαυροδάφνη και ρόδι
