Υλικά

για 25 ρολάκια

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1-2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ρολάκια με μπέικον και τυρί τσένταρ πρώτα ανοίγουμε το πακέτο και παίρνουμε τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία τους. Τα ξεδιπλώνουμε προσεκτικά να είναι το ένα φύλλο ίσια πάνω στο άλλο και τα τοποθετούμε με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά μας.
  2. Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα στη μέση χωρίζοντας τα στα δύο και μετά κόβουμε το κάθε μισό στη μέση, επίσης κάθετα, σχηματίζοντας 4 λωρίδες από το κάθε φύλλο. Τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ανακατεύουμε μέσα σε μπολ με το τριμμένο τυρί και το αυγό. Ίσως, χρειαστεί και δεύτερο αυγό ώστε να γίνει ένα μείγμα που θα μπορεί να πλάθεται.
  4. Παίρνουμε δύο λωρίδες φύλλων και τοποθετούμε κατά μήκος της μικρής πλευράς στο κάτω μέρος τους γέμιση, προσέχοντας να μην φτάσουμε ως τις άκρες. Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα και αλείφουμε τα ρολάκια μας με ελαιόλαδο.
  6. Πριν φουρνίσουμε τα ρολάκια, τα ραντίζουμε με λίγο νερό που ρίχνουμε από βαποριζατέρ και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
  7. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα. Τρώγονται ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.