Υλικά
  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο ή τσιαπάτα
  • 1½-2 φλ. leftovers χοιρινό ψητό, κομμένο σε λεπτά κομμάτια ή φέτες
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 φέτες τυρί που λιώνει (γκούντα, προβολόνε, κασέρι)
  • 4-6 φέτες αγγουράκι τουρσί
  • 2-4 φέτες ζαμπόν (προαιρετικά)
  • βούτυρο για το ψήσιμο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ζεστό σάντουιτς με χοιρινό, μουστάρδα και λιωμένο τυρί ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Αλείφουμε τις εσωτερικές πλευρές του ψωμιού με μουστάρδα.
  3. Τοποθετούμε από πάνω το χοιρινό ομοιόμορφα, προσθέτουμε το τυρί, τα τουρσιά και προαιρετικά το ζαμπόν. Βουτυρώνουμε εξωτερικά τις φέτες του ψωμιού.
  4. Ψήνουμε στο τηγάνι με βάρος από πάνω (άλλη κατσαρόλα ή πρέσα) για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.
  5. Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε ζεστό.
  • Αν το χοιρινό είναι λίγο στεγνό, το ζεσταίνουμε πρώτα με 1-2 κ.σ. ζωμό, ώστε για να γίνει πιο ζουμερό.
  • Αλείφουμε εξωτερικά το ψωμί με λίγη μαγιονέζα αντί για βούτυρο - δίνει τέλειο χρυσό χρώμα στο τηγάνισμα.