Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες (12-16 τεμάχια)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • ½  κ.γ. μπούκοβο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για την «κρέμα αβοκάντο»

  • 2  αβοκάντο ώριμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • χυμό από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 1 μάνγκο ώριμο σε κύβους
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • καλαμπόκι
  • κόλιανδρο φρέσκο
  • τορτίγιες
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις τορτίγιες με πικάντικες γαρίδες και κρέμα αβοκάντο ετοιμάζουμε τις πικάντικες γαρίδες σε μπολ ρίχνουμε το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο και το μπούκοβο.
  2. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν οι γαρίδες από το μείγμα των μπαχαρικών. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα αβοκάντο: καθαρίζοντας τα αβοκάντο και με ένα πιρούνι τα πολτοποιούμε.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Τοποθετούμε τις γαρίδες ομοιόμορφα και αφήνουμε να ψηθούν για 1-2 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
  6. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  7. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της κάθε τορτίγιας την κρέμα αβοκάντο.
  8. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μάνγκο και το καλαμπόκι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη ψιλοκομμένη πιπερίτσα τσίλι, φύλλα κόλιανδρο και λίγες σταγόνες λάιμ.