Σε αυτή τη δροσερή και απλή σαλάτα, η ροβίτσα συνδυάζεται με φρέσκο μαϊντανό, τραγανή κόκκινη πιπεριά, αρωματικό φρέσκο κρεμμυδάκι και ζουμερή ντομάτα. 

Υλικά
  • 180 γρ. ροβίτσα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος τους)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη σε φέτες ή κύβους ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κάπαρη (προαιρετικά)

Σαββατιανό με πολυπλοκότητα αρωμάτων από εσπεριδοειδή, τροπικά και πυρηνόκαρπα φρούτα, νότες βοτάνων και άνθεων. Η πρόταση του WSPC: Savatiano Naturally - Οινοποιείο Παπαγιαννάκου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα ροβίτσα με λαχανικά ξεπλένουμε τη ροβίτσα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό.
  2. Βράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να λιώσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, να κρυώσει.
  3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αδειάζουμε τη ροβίτσα και προσθέτουμε μέσα το κρεμμυδάκι, την ντομάτα, τον μαϊντανό, την πιπεριά, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγη κάπαρη στο τέλος.
  5. Απολαμβάνουμε τη σαλάτα δροσερή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν θέλουμε να την εμπλουτίσουμε και να τη σερβίρουμε ως κυρίως γεύμα, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα τόνο, βραστή πατάτα, αυγό, ψητό κοτόπουλο, τριμμένη φέτα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.