Υλικά
  • 1 έτοιμη βάση πίτσας (ή χειροποίητη ζύμη έτοιμη για ψήσιμο)
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας (ή πασάτα με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι)
  • 150-200 γρ. μοτσαρέλα σκληρή, τριμμένη
  • 200 γρ μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε φέτες, για τα φαντασματάκια
  • 10-12 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • λίγη ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη Halloween πίτσα Μαργαρίτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της ζύμης για πίτσα).
  2. Τοποθετούμε τη βάση της πίτσας πάνω σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη και φύλλα βασιλικού.
  3. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα, φροντίζοντας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της πίτσας και αφήνοντας μόνο ένα μικρό περιθώριο περιμετρικά.
  4. Κόβουμε τις φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας σε ακανόνιστα σχήματα που να θυμίζουν σταγονίτσες ή μικρά φαντάσματα. Τις τοποθετούμε περιμετρικά της πίτσας, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Πάνω σε κάθε «φαντασματάκι» βάζουμε δύο μικρές ροδέλες ελιάς, για ματάκια.
  6. Για τις αραχνούλες κόβουμε τις υπόλοιπες ελιές στη μέση. Βάζουμε κάποια κομμάτια στη μέση της πίτσας  (ή όπου μας αρέσει), για να σχηματίσουμε τα σώματα και κόβουμε τα υπόλοιπα κομμάτια σε λεπτές λωρίδες που θα βάλουμε δεξιά και αριστερά, για να σχηματίσουμε τα ποδαράκια από τις αράχνες.
  7. Ψήνουμε την πίτσα στον φούρνο για 15-18 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η βάση.

Αν θέλουμε τα φαντασματάκια να κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους, τα προσθέτουμε τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.