Υλικά
για περίπου 20 κομμάτια
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- μάτια ζαχαρωτά για τη διακόσμηση
- λίγη λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μπισκότα με κακάο σε σχήμα νυχτερίδας χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 0,5 εκ. και με κουπ πατ σε σχήμα νυχτερίδας κόβουμε τα μπισκότα.
- Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Κολλάμε τα ζαχαρωτά μάτια πάνω στα μπισκότα με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού και απολαμβάνουμε.
- Για πιο τραγανά μπισκότα, ανοίγουμε τη ζύμη λίγο πιο λεπτή.
- Ζαχαρωτά ματάκια βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Αμαρυλλίς Τσέγκου