Υλικά
  • 4 μελιτζάνες, φλάσκες ή στενόμακρες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη στρογγυλή, κομμένη σε λωρίδες χοντρές
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, πολτοποιημένες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξινόμαυρο με αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου, λιαστής ντομάτας και ελιάς. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Ροζέ Kτήμα Ζην Ηδέως

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις μελιτζάνες γιαχνί, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
  2. Στην πορεία βάζουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα του.
  5. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτό το φαγητό είναι πιο νόστιμο αν το φάμε χλιαρό, κρύο ή την επόμενη μέρα.