
Υλικά
- 4 μελιτζάνες, φλάσκες ή στενόμακρες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
- 3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη στρογγυλή, κομμένη σε λωρίδες χοντρές
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, πολτοποιημένες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξινόμαυρο με αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου, λιαστής ντομάτας και ελιάς. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Ροζέ Kτήμα Ζην Ηδέως
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις μελιτζάνες γιαχνί, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
- Στην πορεία βάζουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα του.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτό το φαγητό είναι πιο νόστιμο αν το φάμε χλιαρό, κρύο ή την επόμενη μέρα.