Υλικά
            
                - 4 μελιτζάνες, φλάσκες ή στενόμακρες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
 - 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
 - 3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
 - 1 πιπεριά πράσινη στρογγυλή, κομμένη σε λωρίδες χοντρές
 - 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε φέτες
 - 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
 - 2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, πολτοποιημένες
 - 1 φλ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.γ. ρίγανη
 - μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
Ξινόμαυρο με αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου, λιαστής ντομάτας και ελιάς. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Ροζέ Kτήμα Ζην Ηδέως
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τις μελιτζάνες γιαχνί, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
 - Στην πορεία βάζουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
 - Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
 - Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα του.
 - Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
Αυτό το φαγητό είναι πιο νόστιμο αν το φάμε χλιαρό, κρύο ή την επόμενη μέρα.
Ελένη Ψυχούλη