Υλικά

για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. σπανάκι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κέικ σπανακόπιτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γιαούρτι.
  4. Πρσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τη φέτα για να μη διαλυθεί. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, κατά προτίμηση μακρόστενη και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.

Το πιο βολικό και γρήγορο, είναι το φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι.