Υλικά
για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. σπανάκι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
- λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κέικ σπανακόπιτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γιαούρτι.
- Πρσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τη φέτα για να μη διαλυθεί. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, κατά προτίμηση μακρόστενη και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
Το πιο βολικό και γρήγορο, είναι το φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι.
Ελένη Ψυχούλη