Υλικά
για 10 κεφτεδάκια μούμιες
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, λάπα
- 1 κρεμμύδι μεσαίο, τριμμένο
- 4 κ.σ. βρώμη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το τύλιγμα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό χτυπημένο, για άλειμμα
- τυρί κρέμα, αφρατεμένο
- κομματάκια ελιάς μικρά
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα κεφτεδάκια μούμιες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τη βρώμη, το ξύδι, το κρεμμύδι, το αυγό, την κέτσαπ, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες, περίπου 1 εκ. πλάτος.
- Τυλίγουμε κάθε κεφτεδάκι με 1-2 λωρίδες σφολιάτας, αφήνοντας μικρά κενά σαν «ταινίες μούμιας», αφήνοντας ένα σημείο κενό για τα μάτια.
- Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ταψί στραμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σχηματίζουμε ματάκια στο σημείο που αφήσαμε κενό, κάνοντας αρχικά δύο μικρές βούλες με τυρί κρέμα σε κάθε κεφτεδάκι. Στη συνέχεια, βάζουμε από ένα κομματάκι ελιάς πάνω στο τυρί κρέμα και έτοιμα!
Τέτη Βασιλείου