Υλικά

Για 1 βάζο (περίπου 600 γρ.)

  • 800 γρ. κρεμμύδια κόκκινα μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 6 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή, μαλακή
  • 50 γρ. ξύδι βαλσαμικό
  • 120 γρ. μηλόξυδο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι 
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το τσάτνεϊ με κρεμμύδια και χουρμάδες, σε αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε 50 γρ. νερό και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. 
  4. Αφού δέσουν καλά τα λιγοστά υγρά, σαν σιρόπι, αποσύρουμε.
  5. Μεταφέρουμε σε βάζο που έχουμε αποστειρώσει και διατηρούμε το chutney στο ψυγείο.

Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια με υπομονή, ώστε να μη λιώσουν.